Voel je je soms onzeker of je hebt last van die vervelende faalangst? Breng je jezelf vaak in de problemen door die grote mond van je, of voel je je gefrustreerd omdat je nooit voor je mening uit durft te komen? Dit zijn vervelende situaties waardoor je je soms ongelukkig voelt. Een van onze honden kan je daarbij helpen.

Meer geduld

Wist je dat een hond best veel op een mens lijkt? Als jij niet weet hoe je met leeftijdsgenoten of volwassenen moet omgaan of wat ze precies bedoelen, gaat het mis. Een hond heeft dat ook, maar is vaak veel geduldiger dan een mens. En net als een mens heeft een hond emoties en een eigen karakter. Hoe beter jij naar de hond kijkt, naar hem luistert en met hem praat, hoe beter de hond op jou reageert. Word je daar beter in, dan merk je dat het in de mensenwereld ook makkelijker gaat.

Je leert jezelf beter kennen en ontwikkelen

Een hond kan jou veel over jezelf leren, hij houdt je een spiegel voor. Ben jij bijvoorbeeld ongeduldig? Dan wordt een hond daar onrustig van. En als jij niet stevig staat, duwt de hond je opzij. Gebeurt er zoiets, dan wijs ik je daarop. Ik vraag je om het nog eens te proberen, maar dan op een andere manier. Het leuke is, het wordt altijd beloond. Want een hond laat zijn waardering meteen merken. Het resultaat is meer zelfvertrouwen en je gaat dat ook uitstralen.

Jouw Hongenoot

Onze honden zijn heel verschillend. Groot en klein, licht en donker, heel rustig of juist onstuimig. Samen met jou kiezen we altijd de hond die het best past bij jou en wat je wilt leren. De hond die past bij jouw training wordt jouw maatje, oftewel jouw Hondgenoot.

Waar ga je bij hondgenoot aan werken?

Voorbeelden van leerdoelen

  • Leren contact te maken met anderen. Hoe maakt de hond contact? Hoe doe jij dat?
  • Oplossingen voor problemen leren bedenken.
  • Leren omgaan met boosheid
  • Voor jezelf opkomen
  • Het herkennen en uiten van emoties bij jezelf en de ander
  • Minder hoge eisen aan jezelf stellen
  • Leren loslaten van controle
  • Hulp vragen aan een ander
  • Complimenten geven en ontvangen
  • Vrienden maken

Het traject: leren door te doen

Het traject bestaat uit een kennismakingsgesprek, minimaal 10 bijeenkomsten en een tussen- en eindevaluatie. In het kennismakingsgesprek bespreken we wat jij wilt veranderen of verbeteren. Daarna maken we een plan waarin staat op welke manier we jouw doelen gaan bereiken. We hebben een paar fantastische honden die jou hierbij kunnen helpen, maar je kunt de begeleiding ook met jouw eigen hond doen.

 

Plan een kennismaking

 

Een aantal maanden geleden zocht ik een sociale activiteit voor mijn zoon van 8, omdat we het idee hadden dat ie wat minder goed in z’n vel zat de laatste tijd. Opgroeien met een grote broer met ASS vraagt vaak van hem een meer dan gemiddelde flexibele houding, in conflicten vaak de verstandigste zijn en minder ruimte nemen dan je verdient…

Hoe dankbaar ben ik dan ook dat ik op het spoor van Hondgenoot werd gezet. Dit is écht iets voor onze Jens: stapeldol op honden! En wat heeft hij genoten zeg. Elke week weer een feestje om samen met Gigi te ontdekken wat honden je proberen te vertellen, ze te laten puzzelen en heerlijk met ze te knuffelen. Hoe meer honden tijdens een sessie hoe beter. Bruun, Broos en Bella absoluut favoriet! We zagen hem elke week weer een beetje verder zijn oude vertrouwde vrolijke zelf worden, Uit zijn open gesprekken met Gigi kregen we bevestigd dat hij meer dan wij dachten opgewassen is voor zijn belangrijke rol in ons gezin. Prachtig! Zoals Jens het zelf zegt: dit was het mooiste wat ik ooit heb meegemaakt, zonder dat mijn papa en mama erbij waren. Thanks Gigi, we zien elkaar vast nog eens!