Team toegang jeugd/ cjg
Team toegang jeugd of een cjg in de stedendriehoek, zijn inzetbaar voor veel jeugd en opvoedvragen.  Dit team kan meedenken met jouw hulpvraag en je doorsturen naar Hondgenoot.

Huisartsenpraktijken
Met psychische klachten kun je ook bij je huisarts terecht. Als het nodig is, kan hij je doorverwijzen naar Hondgenoot. Dit gaat vaak via een praktijkondersteuner (POH) of de jeugdconsulent.

banner pluryn
Bij Pluryn begeleiden wij jongeren die op de verschillende lokaties in Nederland wonen. Dit doen we door middel van individuele begeleidingstrajecten  op maat. We maken gebruik van de mooie buitengebieden van Pluryn om hier de trainingen te geven.

banner dimence
Aan kinderen die het spannend vinden om naar het voortgezet onderwijs te gaan, bieden we een twee daagse workshop met honden, die helpt om ‘de grote overstap’ te maken.
Ook werken wij samen met behandelaars vanuit Dimence om naast een reguliere behandeling, de honden in te zetten om op deze manier de behandeling meer handvatten te kunnen geven.

banner zonecollege
Op deze groene MBO biedt Hondgenoot groepstrajecten aan kinderen die iets specifieks willen leren of speciale ondersteuning kunnen gebruiken.

De kinderen waren erg enthousiast over het oefenen met de honden en zelfs de kinderen die het een beetje spannend vonden, hebben er of wat van geleerd of ze hebben hun angsten overwonnen en met de honden getraind. Al met al een echte aanrader!

– Els Kuijk